Bolting

Binnen bolting bieden wij torquing en tensioning aan. De specialisten van teQ services gebruiken bolting voor het gecontroleerd aanbrengen van een evenredige voorspanning in de bootverbindingen. Zij hebben ervaring met bijvoorbeeld windmolens, hoogspanningsmasten en industriƫle installaties. Alle werkzaamheden gebeuren met precisie, deskundigheid en gericht op het beste resultaat voor de klant.

De specialisten van teQ services kunnen worden ingezet voor torquing en tensioning. Wij hebben voor het gecontroleerd aanbrengen van een evenredige voorspanning in de boutverbindingen onze specialisten. Zij hebben ervaring met bijvoorbeeld windmolens, raffinaderijen en hoogspanningsmasten. Alles met precisie, deskundigheid en gericht op een goed en veilig resultaat voor de klant.

Bij tensioning wordt de bout op spanning getrokken, terwijl deze met een moer gemonteerd is. De moer wordt vervolgens vast gedraaid, waarna de spanning er vanaf wordt gehaald. De boutverbinding wordt op spanning gebracht zonder torsie of wrijving.

We bieden de volgende diensten:

  • Torque & tensioning
  • Induction heating
  • Ultrasonic bolt measurements
  • Method statements voor de specifieke opdrachten