Onderhoud van rotating equipment

teqservices

teQ services / mechanisch onderhoud voor rotating equipment

Onderhoud aan uw machinepark is cruciaal. teQ is een expert in rotating equipment onderhoud. Onze specialisten zorgen ervoor dat al uw apparaten goed onderhouden worden en dat eventuele problemen worden opgelost. Wij bieden totale zorg voor gasturbines, stoomturbines en compressoren. Er is een uitgebreide ervaring op diverse merken en types turbines bij teQ services aanwezig, wij beperken ons niet tot 1 merk. Wij voeren zowel incidenteel als meerjarig onderhoud en tussentijdse inspecties uit. Rapportages zijn hier inclusief.

teQ onafhankelijke specialist in rotating services

Het team van teQ heeft meer dan 20 jaar ervaring in rotating services. Wij zijn gespecialiseerd in onderhoud, service en revisie van rotating equipment. Ongeacht de omvang, soort en het merk van uw equipment kunt u bij ons terecht. Door ons brede netwerk hebben wij altijd de juiste persoon voor u klaar staan. Wij werken zowel onshore als offshore als onafhankelijk specialist.

Geen opdracht is te gek voor ons. Als u een project heeft, helpen wij u graag. Onze specialisten weten altijd wat de beste manier is om uw project uit te voeren. Door ons uitgebreide kring van contacten weten we u te helpen om met de juiste partners in contact te komen om uw project te doen slagen.

Totale zorg voor uw gasturbines, stoomturbines en compressoren

Bij teQ services staat kwaliteit en veiligheid voorop. Wanneer u ons uw apparaten toe vertrouwd, lossen wij uw problemen zo snel en goed mogelijk op. U komt bij ons met een uitdaging en wij gaan vervolgens aan de slag met onze expertise. Bij onze rotating onderhoudsklussen kunnen wij gebruik maken van één van onze op maat samengestelde Tool Containers zodat we alle professionele en gespecialiseerde gereedschappen bij de hand hebben. Een groot voordeel is dat u zelf geen tijd hoeft te steken in het maken of zoeken van dit gereedschap.

Hier volgen machines die onder rotating equipment vallen:

 • Turbine onderhoud (gasturbines en stoomturbines)
 • Elektrische motoren
 • Generatoren
 • Compressors
 • Pompen

Alles over rotating

Rotating equipment wordt vaak gebruikt in de olie- en gasindustrie. Een voorbeeld hiervan zijn turbines. Dit zijn machines die worden gebruikt als aandrijving, bij het opwekken van elektriciteit.

Een rotating monteur houdt zich bezig met het vervangen, onderhouden, repareren, in bedrijfstellen en installeren van draaiende onderdelen van machines. Dit zijn onderdelen zoals pompen, ventilatoren, afsluiters, mixers en kleppen. Het betreft meestal complexe en technische installaties en werktuigbouwkundige constructies. Het is belangrijk om apparaten zoals pompen of compressoren goed te onderhouden. Zo voorkomt u dat ze gaan lekken, vlam vatten of exploderen.

Het is uitermate belangrijk om een rotating service specialist te werk laten gaan met de apparatuur. Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Zorg er dus altijd voor dat u mensen met de juiste kennis en ervaring inhuurt om uw apparaten te onderhouden.

Verschillende diensten voor uw apparaten

Wij werken met verschillende klanten waar we diverse diensten aanbieden. Zo ondersteunen wij verschillende bedrijven o.a. met bolting. Bolting is het vast en los maken van boutverbindingen. Dit vast en los maken kan met behulp van torque en tensioning. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de kracht van de boutverbinding.

Hiernaast doen wij ook:

 • Mechanical maintenance
 • Technical services
 • Constructie
 • Electrical wiring
 • IEC 60079
 • IRATA (klimmen, inspectie binnenkant windmolens, tanks, etc)
 • Uitlijning, Alignment

Mechanisch onderhoud op rotating equipment is onze core business. Daarnaast hebben wij affiniteit en connecties met andere services op rotating gebied. Namelijk:

 • Elektrische installatie / control systemen 
 • Retrofit
 • Balancing 
 • Component repair 

U kunt met de volgende equipment terecht bij onze rotating diensten:

 • Turbine onderhoud (gasturbines en stoomturbines)
 • Elektro motoren
 • Generatoren
 • Compressors
 • Pompen

Wij verlenen diverse diensten op bovenstaand equipment:

 • Maintenance (field service en shop maintenance mogelijk)
 • Control systems (het elektronisch besturingssysteem)
 • Balancing
 • Repairs (overhaul)
 • Retrofit (onderdelen vervangen)
 • NDT, Non Destructive Testing (hierbij wordt gecheckt op scheuren)
 • Relocation (verhuizing van machines)

Als field service organisatie zijn wij gespecialiseerd in rotating equipment en de onderhoudsservice. Wij kunnen op locatie werken, maar ook in een werkplaats. In onze eigen werkplaats hebben wij additioneel gereedschap en bewerkingsmachines ter ondersteuning staan. 

Waarom teQ?

Bij teQ houden wij van een uitdaging. Wij hebben een groot netwerk van specialisten. Hierdoor hebben wij altijd de juiste persoon klaar staan voor uw project. U heeft een vraag of een uitdaging, en wij lossen het op. Hiernaast kunnen we u ondersteunen bij aanschaf van gereedschap. Ook kunnen we uw toolcontainer beheren zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over keuring, certificering en slijtage van uw gereedschap.

Grote voordelen hiervan zijn:

 • U hoeft zich geen zorgen te maken over inkooporders.
 • Het scheelt u tijd.
 • De teQ experts weten precies welke gereedschappen en onderdelen het beste zijn voor iedere klus.

Door onze expertise in mechanisch onderhoud, apparatuur en ons brede netwerk regelen wij complete ontzorging voor u. Wij hebben een sterk team met een goed projectmanagement, supervisie, een team lead en natuurlijk mechanisch monteurs. Kwaliteit en veiligheid staat bij iedere klus voorop. Wij werken internationaal en komen graag bij u op locatie om het werk uit te voeren.

Veelgestelde vragen

Wat is rotating?

Rotating equipment gebruikt kinetische energie om vloeistoffen, gassen en andere materialen te verplaatsen. Een rotating monteur houdt zich bezig met het vervangen, onderhouden, repareren, in bedrijfstellen en installeren van draaiende onderdelen van machines. Dit zijn onderdelen zoals pompen, ventilatoren, afsluiters, mixers en kleppen. Het betreft meestal complexe en technische installaties en werktuigbouwkundige constructies.

Waarom kiezen voor de specialisten van teQ services?

TeQ is een One Stop Shop. Dit houdt in dat wij meerdere services aanbieden om u volledig te ontzorgen. Hiernaast zijn wij expert in mechanisch onderhoud. Al uw apparatuur wordt volledig en snel verzorgt. Door middel van ons grote netwerk zorgen wij voor een snelle service. Veiligheid, kwaliteit en verantwoordelijkheid staat hier centraal. U hoeft zich dus geen zorgen te maken.

Kan teQ services iedere rotating klus tot een goed einde brengen?

Wij vinden het belangrijk om iedere klus zo goed mogelijk af te ronden. Hierbij kijken wij naar veiligheid, kwaliteit en ook verantwoordelijkheid. Ons team is gemotiveerd en houdt van een uitdaging. Met ons brede netwerk hebben wij altijd de juiste connectie, kennis en gereedschap om uw project tot een goed einde te brengen.

Voor welke rotating services of diensten kan ik teQ services inzetten?

U kunt ons inzetten voor diverse diensten, namelijk:
- rotating equipment onderhoud
- Elektrisch / controls
- Retrofit
- Balancing
- Component repair
- Mechanical maintenance
- Technical services
- Bolting
- Constructie
- Torque & tensioning
- Electrical wiring
- IEC 60079
- IRATA (klimmen, inspectie binnenkant windmolens, tanks, etc)
- Uitlijning, Alignment

Wat zijn voorbeelden van rotating equipment?

De volgende apparaten vallen onder rotating equipment:
- Turbine onderhoud (gasturbines en stoomturbines)
- Elektrische motoren
- Generatoren
- Compressors
- Pompen

Wat zijn de risico’s van rotating equipment?

Er zijn verschillende risico’s verbonden aan rotating equipment. Deze apparatuur kan namelijk gaan lekken, vlam vatten of exploderen. Hierdoor kunnen ernstige gezondheidsproblemen ontstaan. Het juiste onderhoud is daarom niet alleen cruciaal voor de apparatuur, maar ook voor onze gezondheid.

Wat voor gereedschap wordt veel gebruikt bij teQ services?

Wij hebben veel gereedschap en apparaten gereed staan. Tools dat vaak gebruikt wordt zijn onder andere:
- Hytorc, Hydraulisch torque & tensioning gereedschap
- Fluke, Elektrische meetapparatuur
- Fixture, Laser uitlijn gereedschap
- Metabo, Accu handgereedschap
- Stahlwille, Handgereedschap
- Gedore, Handgereedschap
- Mitutoyo, Meetgereedschap

Wij staan voor je klaar

team
Henk van den Berg
Managing Director
team
Ian Walker
Manager Operations
team
Arjen Hogenelst
Technical Manager
team
Linda Schuitemaker
Back Office
vacatures

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem gerust contact met ons op!

Bel voor een persoonlijk gesprek
24/7 service