Turbine onderhoud door teQ services

teqservices

teQ services / betrouwbaar onderhoud van alle soorten turbines

Bij teQ services zijn we gepassioneerd door turbine onderhoud, de service en de revisie van rotating equipment, waaronder gasturbines, stoomturbines en windturbines. Met jarenlange ervaring leveren wij hoogwaardige diensten in diverse sectoren, waaronder energiecentrales, windmolenparken, industriële toepassingen en meer. 

Of het nu gaat om grote multinationals, kleine bedrijven of particuliere eigenaren, wij staan klaar om betrouwbare en op maat gemaakte oplossingen te bieden. Ons ervaren en gemotiveerde team van professionals staat garant voor kwaliteit en expertise, waar ook ter wereld. 

turbine onderhouden

teQ services: ervaren experts in turbine onderhoud

Bij teQ begrijpen we de cruciale rol van gasturbines, stoomturbines en windturbines in uw bedrijfsvoering. Daarom bieden wij totale zorg op maat voor deze apparatuur, variërend van incidenteel onderhoud en tussentijdse inspecties tot meerjarige onderhoudsprogramma’s en complete revisies. Wij zorgen ervoor dat uw installaties optimaal presteren en leveren gedetailleerde rapportages, zodat u altijd op de hoogte bent van de status en prestaties.

Onze dienstverlening gaat verder dan alleen het bemensen van het onderhoudsteam. Als klant van teQ kunt u ook rekenen op uitstekende ondersteuning van onze backoffice. Onze backoffice verzorgt de planning, operationele zaken en regelt praktische zaken zoals visa, accommodatie en transport. Zo nemen wij de volledige organisatie en logistiek uit handen, zodat u zich kunt richten op uw kernactiviteiten.

De voordelen van teQ services op een rij:

 • Specialist in onderhoud, service en revisie van rotating equipment
 • Een ervaren en gemotiveerd team van experts
 • Geschikt voor zowel kleine als grote projecten
 • Internationale inzetbaarheid en flexibiliteit
 • Servicegericht en oplossingsgericht denken

Vertrouw op teQ services als uw partner voor turbine onderhoud en ervaar de betrouwbaarheid en expertise die wij bieden.

Ons gespecialiseerde dienstenpakket omvat:

Gasturbine Onderhoud

Gasturbines zijn essentieel in diverse industrieën en energiecentrales. teQ services heeft uitgebreide ervaring met het onderhoud van gasturbines van merken zoals General Electric (GE), Siemens en Solar. Wij voeren periodieke Hot Gas Path (HGP) inspecties uit, evenals grotere inspecties en revisies om ervoor te zorgen dat uw gasturbines veilig en efficiënt blijven werken.

 • Onderhoud en reparatie van toonaangevende merken zoals General Electric (GE), Siemens en Solar
 • Betrouwbaar en deskundig advies voor optimale prestaties
 • Oplossingen voor lagerproblemen en aantasting door hitte
 • Voorkom uitval, verminderde prestaties en hoge kosten

Stoomturbine Onderhoud

Stoomturbines zijn vaak te vinden in energiecentrales en industriële toepassingen. Ons team heeft ervaring met een breed scala aan merken en types stoomturbines, waaronder Siemens, General Electric en Mitsubishi. Wij bieden onderhoudsdiensten aan voor zowel hoge druk stoomturbines als radiale en impuls turbines, en zorgen voor een optimale werking en levensduur van uw apparatuur.

 • Expertise in alle soorten stoomturbines
 • Ervaring met merken als Siemens, General Electric en Mitsubishi
 • Toegewijd aan het leveren van uitstekende service en resultaten

Windturbine Onderhoud

Windturbines zijn een belangrijke bron van duurzame energie, en het is van cruciaal belang dat ze goed worden onderhouden. Onze experts hebben ervaring met windturbines van merken zoals Siemens, General Electric en Mitsubishi. Wij voeren inspecties en onderhoud uit aan zowel landelijke windparken als individuele windturbines bij boerderijen.

 • Onderhoud van alle merken windturbines, zoals Siemens, General Electric en Mitsubishi
 • Snel en effectief oplossen van problemen zoals MP/TP-flensverbindingen
 • Gecertificeerd door Global Wind Organisation (GWO) voor optimale veiligheid en kwaliteit

Veiligheid en Certificering

Bij teQ services staat veiligheid hoog in het vaandel. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 9001, 14001, 45001 en VCA (industrie en bouw) en voldoen aan alle geldende richtlijnen en eisen op het gebied van bedrijfs- en projectadministratie, milieu en veiligheid. Voor onze werkzaamheden aan windturbines zijn we tevens gecertificeerd volgens de Global Wind Organisation (GWO) standaarden.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het onderhoud van uw turbines, dan is teQ services de juiste keuze. Onze jarenlange ervaring, diverse specialisten in huis, flexibele organisatie en servicegerichte aanpak zorgen ervoor dat wij u altijd de beste oplossingen kunnen bieden. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij u van dienst kunnen zijn.

 • Veiligheid staat centraal in alles wat we doen
 • Onze specialisten zijn getraind en gecertificeerd volgens de strengste industriestandaarden
 • Continue bijscholing en training om op de hoogte te blijven van de laatste veiligheidsprocedures
 • Risicoanalyse en veiligheidsplannen voor elk project
 • Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en veiligheidsuitrusting van hoge kwaliteit
 • Veiligheidsbewustzijn en proactieve communicatie om incidenten te voorkomen

Succes door samenwerking!

Succesvol turbineonderhoud is vaak een complex proces dat goede samenwerking tussen diverse specialisten vereist. Om deze reden hebben we een uitgebreid wereldwijd netwerk van gespecialiseerde partners opgebouwd. Deze partners staan klaar om ons te ondersteunen en samenwerken om elk project succesvol af te ronden. Onze zorgvuldig geselecteerde partners zijn gekozen op basis van hun expertise, betrouwbaarheid en toewijding aan kwaliteit.

Door nauw samen te werken met deze partners kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, variërend van advies, inspectie en engineering tot reparaties en onderhoud. Desgewenst spelen onze partners een cruciale rol bij het uitvoeren van complexe projecten en het leveren van de hoogste kwaliteit.

Enkele voordelen van ons wereldwijde netwerk van gespecialiseerde partners zijn:

 • Toegang tot een uitgebreide pool van kennis en ervaring op het gebied van turbineonderhoud
 • Snelle en efficiënte inzet van teams en middelen op locatie, waar ook ter wereld
 • Flexibele oplossingen op maat, afgestemd op de unieke behoeften van uw bedrijf of project
 • Schaalbaarheid om zowel kleine als grote projecten succesvol uit te voeren
 • Nauwe samenwerking om de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen te garanderen

Eigen team van gemotiveerde en ervaren professionals!

Ons hechte team van vaste en gekwalificeerde specialisten zet zich continu in om de hoogste kwaliteit van dienstverlening te bieden. Ze zijn goed opgeleid en beschikken over uitgebreide kennis van verschillende turbine-merken en -types. Bovendien zijn ze op de hoogte van de laatste technieken en best practices op het gebied van turbineonderhoud. Ze hebben een sterk veiligheidsbewustzijn en zijn toegewijd aan het waarborgen van een veilige werkomgeving voor zichzelf en anderen.

De flexibiliteit en expertise van het team zorgen ervoor dat uw specifieke behoeften worden vervuld, wat resulteert in betrouwbare en efficiënte onderhoudsoplossingen.

Onze gemotiveerde medewerkers zijn de drijvende kracht achter het succes van ons bedrijf!

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over de diensten en ontdek hoe het deskundige team van teQ services uw bedrijf kan ondersteunen en uw turbineonderhoud naar een hoger niveau kan tillen.

Turbineverhuizing: een zorgvuldig en deskundig proces

Er zijn verschillende situaties waarin het nodig kan zijn om turbines te verhuizen, zoals bij het uitbreiden van productiecapaciteit, het verplaatsen van energiecentrales of het optimaliseren van windpark locaties. Het verhuizen van gas-, stoom- en windturbines is een complex en delicaat proces dat precisie en expertise vereist.

De rotating specialisten van teQ services bieden ook waardevolle ondersteuning bij het verhuizen van turbines. Dit kan bij verschillende aspecten van het proces, zoals het inpakken, aanpassen, conditioneren en in bedrijf stellen van de turbines op de nieuwe locatie. Dankzij hun uitgebreide ervaring en kennis kunnen ze bijdragen aan een soepel en efficiënt verloop van de verhuizing. 

 • Verhuizing van gas-, stoom- en windturbines tussen locaties
 • Complete service, inclusief inpakken, conditioneren, transport en inbedrijfstelling
 • Ervaren en zorgvuldige aanpak om downtime te minimaliseren

Neem contact op met teQ services voor een vlekkeloze verhuizing van uw turbines en profiteer van onze uitgebreide kennis en ervaring.

Aanvullende Diensten

Naast turbine onderhoud en verhuizingen biedt ons team aanvullende diensten die uw projecten ondersteunen.

Dit omvat:

Toolcontainer: We hebben een uitgebreide selectie van specialistische technieken, apparaten en gereedschappen die nodig zijn voor turbine onderhoud. Onze toolcontainer is samengesteld om aan specifieke klusvereisten te voldoen en bevat alle benodigde gereedschappen en hijsmiddelen. 

Field Services: Onze fieldservices omvatten het leveren van ervaren technici die ter plaatse kunnen werken aan uw turbines. Of het nu gaat om regulier onderhoud, reparaties of inspecties, ons team staat klaar om de benodigde diensten te leveren.

Consultancy: We bieden ook adviesdiensten en technische consultancy voor turbinegerelateerde vraagstukken. Onze experts kunnen u helpen bij het nemen van strategische beslissingen, het optimaliseren van uw onderhoudsprocessen en het implementeren van verbeteringen.

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor de specialisten van teQ services?

TeQ is een One Stop Shop. Dit houdt in dat wij meerdere services aanbieden om u volledig te ontzorgen. Hiernaast zijn wij expert in mechanisch onderhoud. Al uw apparatuur wordt volledig en snel verzorgt. Door middel van ons grote netwerk zorgen wij voor een snelle service. Veiligheid, kwaliteit en verantwoordelijkheid staat hier centraal. U hoeft zich dus geen zorgen te maken.

Welke merken turbines kan teQ services onderhouden?

Het bedrijf onderhoudt turbines van merken zoals General Electric (GE), Siemens en Solar voor gasturbines en Siemens, General Electric en Mitsubishi voor stoom- en windturbines.

Wat voor soort turbineonderhoudsdiensten biedt teQ services aan?

teQ services biedt een breed scala aan onderhoudsdiensten voor gasturbines, stoomturbines en windturbines, inclusief periodieke inspecties, meerjarige onderhoudsprogramma's, complete revisies en logistieke ondersteuning.

Voor welke rotating services of diensten kan ik teQ services inzetten?

U kunt ons inzetten voor diverse diensten, namelijk:
- rotating equipment onderhoud
- Elektrisch / controls
- Retrofit
- Balancing
- Component repair
- Mechanical maintenance
- Technical services
- Bolting
- Constructie
- Torque & tensioning
- Electrical wiring
- IEC 60079
- IRATA (klimmen, inspectie binnenkant windmolens, tanks, etc)
- Uitlijning, Alignment

Kan teQ services iedere rotating klus tot een goed einde brengen?

Wij vinden het belangrijk om iedere klus zo goed mogelijk af te ronden. Hierbij kijken wij naar veiligheid, kwaliteit en ook verantwoordelijkheid. Ons team is gemotiveerd en houdt van een uitdaging. Met ons brede netwerk hebben wij altijd de juiste connectie, kennis en gereedschap om uw project tot een goed einde te brengen.

Wat voor gereedschap wordt veel gebruikt bij teQ services?

Wij hebben veel gereedschap en apparaten gereed staan. Tools dat vaak gebruikt wordt zijn onder andere:
- Hytorc, Hydraulisch torque & tensioning gereedschap
- Fluke, Elektrische meetapparatuur
- Fixture, Laser uitlijn gereedschap
- Metabo, Accu handgereedschap
- Stahlwille, Handgereedschap
- Gedore, Handgereedschap
- Mitutoyo, Meetgereedschap

Is teQ services gecertificeerd voor turbineonderhoud?

Ja, teQ services is gecertificeerd volgens ISO 9001, 14001, 45001 en VCA normen en voldoet aan de GWO standaarden voor windturbineonderhoud.

Kan teQ services helpen bij het verhuizen van turbines?

Ja, teQ services biedt complete ondersteuning bij het verhuizen van turbines, waaronder diensten zoals inpakken, aanpassen, conditioneren en in bedrijf stellen.

Biedt teQ services ook aanvullende diensten naast turbineonderhoud?

Ja, teQ services biedt toolcontainers, fieldservices en technische consultancy aan om uw projecten te ondersteunen.

Hoe kan ik contact opnemen met teQ services voor onderhoud of advies?

Contact opnemen kan via de telefoonnummers en e-mailadressen vermeld op de website voor verschillende afdelingen en functies binnen het bedrijf.

Wij staan voor je klaar

team
Henk van den Berg
Managing Director
team
Ian Walker
Manager Operations
team
Arjen Hogenelst
Technical Manager
team
Linda Schuitemaker
Back Office
vacatures

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem gerust contact met ons op!

Bel voor een persoonlijk gesprek
24/7 service