Ultrasoon meten

teqservices

Kennis en ervaring

Ook met de meest precieze meetmethode ultrasoon meten, is teQ services goed thuis. Hierbij wordt de kennis en ervaring van teQ services ingezet op het meten van boutlengtes, -aantrekken en -vastzetten. Met de eigenschappen van het materiaal, boutdikte en veranderde boutlengte, wordt de daadwerkelijke clampforce berekend. teQ services heeft de hiervoor benodigde apparatuur met de kennis en ervaring om dit te doen en te zorgen voor betrouwbare resultaten. Eenmalig en als onderhoud. De resultaten worden opgenomen in een overzichtelijk verslag wat ook als naslagwerk geldt.

Een alternatief is het vervangen van bouten voor exemplaren met een sensoren. De sensoren worden voorzien van een uniek nummer en worden met behulp van uitleesapparatuur via de computer uitgelezen. De waarden komen overeen met wat uit een correcte meting met de hierboven beschreven methode naar voren komt.

Naast een grotere zekerheid, kleinere spreiding en daardoor kwalitatief betere verbinding, biedt deze methode ook grote voordelen bij het uitvoeren van periodieke controles. Het uitvoeren van een periodieke controle kost, afhankelijk van de toepassing, ongeveer 20% van de tijd en wordt op alle bouten en studs uitgevoerd.

Wij staan voor je klaar

team
Henk van den Berg
Managing Director
team
Ian Walker
Manager Operations
team
Arjen Hogenelst
Technical Manager
team
Linda Schuitemaker
Back Office
vacatures

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem gerust contact met ons op!

Bel voor een persoonlijk gesprek
24/7 service